Málaga korad som den bästa staden i Spanien för språkinlärning

Málaga har dessutom kommit på femte platsen globalt för att lära sig språk och när det gäller spanska är staden nummer ett i världen.

Fyren i Málaga.

Huvudstaden på Costa del Sol är erkänt runt om i världen som en av de ultimata turistdestinationerna. Samt en av de mest eftertraktade platserna att bo på, framförallt nu när distansarbete blivit vanligt. Nu kan staden lägga ytterligare en fjäder i hatten efter rankningen från portalen för semesterbostäder Holidu.

I undersökningen var det ett antal strikta kriterier för att utvärdera vilket som var de bästa städerna för språkutbildning. Det var tillgängligheten för språkskolor och möjligheter för elever och lärare att fördjupa språkutbildningen. Det var också interaktionsmöjligheter med lokalbefolkningen, överkomliga priser, digitala nomadbetyg, gemytlighet och säkerhet.

Dans i Málaga.

Globalt betyg.

Málaga fick imponerande 9,5 poäng. Tätt efter ettan Taipei (Taiwan) med maximala poängnivån 10. Warszawa (Polen) kom in som nummer två med 9.88 poäng. Zagreb (Kroatien) blev trea med 9,64 poäng och Wroclav (Polen) belade fjärdeplatsen.

”Vissa städer är kända för att invånarna är otroligt vänliga och villiga att prata med utlänningar. Detta är en stor fördel för den som vill förbättra sin förmåga att konversera. Vissa städer kan också betraktas som osäkra för utlänningar, särskilt om de inte helt behärskar språket. Eftersom detta kan göra dem sårbara”, förklarade en talesperson för Holidu.

Betyg i Spanien.

Málaga med betyget 9,5 framstår som den bästa staden i Spanien för att lära sig ett nytt språk. Som nummer två kommer Madrid med betyget 9,39. Därefter kommer Valencia (8,99), Alicante (7,03), Granada (6,42), Sevilla (6,10), Barcelona (5,14) och Bilbao (4,08).

La playa de la Malagueta. strand i Málaga.

Sammanfattning av Solidu.

”Med ett enastående slutbetyg på 9,50 framstår Málaga som en exceptionell destination för att lära sig språk. Dess 190 språkskolor tillsammans med en överkomlig månatlig levnadskostnad på 2.082 euro skapar en idealisk miljö. Dessutom befäster dess solida säkerhetsindex (71,14) och alternativet för distansarbete dess position som ett enastående val. När det kommer till att lära sig spanska var Málaga den högst rankade spansktalande staden i indexet. Staden fick det högsta betyget av alla spanska städer för sin vänlighet gentemot utlänningar”.

Några artiklar som ger en ledtråd till Málagas popularitet.

En av Spaniens främsta dans och musikskolor.
Spaniens bästa hamburgare.
TEATRO CERVANTES – Följ med bakom kulisserna.
Passion för det goda.
Málaga – en levande matstad.
Svenska Lin – Drömmen att bli lärare tog henne till Spanien.

En bild sägs ju säga mer än 1000 ord, en film bör då säga ännu mer:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …